Neem sportief afscheid van de gemeente Eemsmond.

Op zaterdag 15 september kun je op sportieve wijze afscheid nemen van de gemeente Eemsmond. De gemeentelijke sportcommissie organiseert op deze dag, van 13.00 – 19.00 uur, de gratis toegankelijke “Eemsmond Games” in en rondom het zwembad de Breede in Warffum. Ook zijn er twee wandeltochten gemaakt die ook vanuit dezelfde locatie starten.

WIN EEN SPORTABONNEMENT

In een twaalftal onderdelen kunnen de deelnemers (die ook uit andere gemeenten mogen komen) individueel strijden om de eerste prijs, een sportabonnement van € 60,00 voor een sport naar keuze. Een zwemabonnement, een sportschoolabonnement of bij een sportclub naar keuze. Op elf van de twaalf onderdelen van de Eemsmond Games is een sportabonnement te winnen. Om het voor een ieder aantrekkelijk te houden kan men maximaal twee sportabonnementen per persoon winnen.  Om er toch een familie-evenement van te maken zijn kinderen onder de acht ook welkom, voor hen liggen er springkussens en de Waffle Blocks.

Bij de verschillende onderdelen komt het niet alleen op kracht en snelheid aan maar ook behendigheid en tactiek is nodig. 1 van de onderdelen zal in teamverband gespeeld worden. De teams worden op de dag zelf ingedeeld of je komt zelf met een team op de proppen. Er zal ook een onderdeel in het water worden gespeeld, dus men wordt geadviseerd om een handdoek en badkleding of extra kleding mee te nemen

SPORT EN THEATER

Niet alle onderdelen zullen serieus sportief zijn. De organisatie werkt samen met Theatergroep Auth & Tiek uit Zandeweer en die heeft enkele onderdelen bedacht die op theatrale wijze worden begeleid, onder andere het “Kattenpult” schieten en de “Kelnerrace”. Maar ook op het terrein zullen de theatermensen nadrukkelijk aanwezig zijn om een (glim)lach bij de deelnemers op te roepen. Kortom, het belooft een sportieve maar vooral ook een gezellige en vrolijke middag te worden. De gezelligheid wordt na afloop voortgezet met live-muziek en een grote barbecue (gratis voor de deelnemers).

MUZIEK 

“Don’t do the drummer” een coverband met muzikanten uit Eemsmond zal een spetterend optreden verzorgen met muziek vanaf de jaren zestig tot en met nu. Om zeven uur ’s avonds zal de band deze dag afsluiten.

WANDELTOCHT

Voor wandelaars zijn er twee routes uitgezet (10 en 30 kilometer) die ook starten en finishen in zwembad de Breede in Warffum. De korte tocht (start 13.00 uur) gaat door twee van de vier gemeenten die vanaf 1 januari 2019 samen Het Hogeland gaan vormen. De lange tocht (start 09.00 uur) komt door alle vier BMWE gemeenten. Alle deelnemers aan de Eemsmond wandeltocht kunnen ook aanschuiven bij de barbecue en het feest na afloop.

Deelname aan zowel de Eemsmond Games als de Eemsmond wandeltochten is gratis. Wel moet men zich vooraf aanmelden zodat de organisatie weet hoeveel mensen bij de barbecue aanwezig zijn. Aanmelden kan via www.bit.ly/eemsmondgames. Doe dat vóór 14 september.

foto’s en tekst: dixtoppels.nl