radioshow van dick stoppels

 

radioshow van Eppe en Dick

de uitzendingen

van zowel Songs & Stories als de andere door mij gemaakte of gepresenteerde programma’s vind je op “Uitzending gemist”.

(Welke plaat hoort in ieders platenkast?

Heb jij ook zo’n plaat of CD in jouw ‘ ‘muziekkast’ staan waarvan je zegt: Deze plaat is zo iconisch, die hoort in een ieder’s muziekverzameling te staan. Laat het ons weten en vooral ook waarom die plaat voor jou zo memorabel is. Kies een favoriete track daarvan en wij gaan dat draaien tijdens Roots Rock Radio. Helemaal mooi natuurlijk als het (een beetje past) bij het format van onze show: Americana, Singer-songwriter, Country, Southern Rock, etc.
Laat het ons weten!
En dat alles onder het (voorlopige) motto: 
Smaken verschillen, zeker en vast. Maar deze plaat hoort in elke platenkast!

Eppe (foto) en Dick gaven zelf de aftrap. Voor Eppe was het album ‘Déjà Vu’ van Crosby, Stills, Nash & Young bijna verplichte kost voor de luisteraars en Dick kwam met ‘Nebraska’ van Bruce Springsteen op de proppen. Luister naar aflevering  30 (via de uitzending gemist pagina) naar hun verhaal bij deze iconische platen.

In de volgende afleveringen hoor je de album suggesties van de luisteraars.

31. ‘461 Ocean Boulevard’ – Eric Clapton (Koosje Klunder) en ‘One More From The Road’ – Lynyrd Skynyrd (Klaas Zuidema).

32. ‘Sweetheart of the rodeo’ – The Byrds (Albert Beukema).

33. Tomorrow The Green Grass – The Jayhawks(Ben Ferwerda)

34. Dark Side of the Moon – Pink Floyd (Rick Koens)

35. Through the morning, through the night – Dillard & Clark (Albert Beukema) 

36. Grievous Angel – Gram Parsons (Vrouwkje van der Tuuk)

37. The Pretender – Jackson Browne (Eppe Scholtens)

40. The Eagles – Live 1981 (Dick Stoppels)

41. Live in Europe ’71 – Rory Gallagher (Koosje Klunder)

42. Toulouse Street – The Doobie Brothers (Albert Beukema)

43. Talking Book – Stevie Wonder (Joe Firstman – The Cordovas)

Roots Rock Radio terugluisteren

Het nieuwe programma, Roots Rock Radio wat ik vanaf 24 juni ’21 met Eppe Scholtens ga maken en presenteren bij Omroep Het Hogeland, kun je via deze site terugluisteren als je de uitzending niet live kon volgen. Dit programma waarin we de wortels van de popmuziek willen opzoeken en willen laten horen wie door wie wordt geïnspireerd. Dat betekent een programma vol met Country, Southernrock, Countryrock, Americana, Singer-Songwriter maar ook uitstapjes naar bluesrock zullen we niet vermijden. Oude en nieuwe muziek waarbij we regelmatig updates krijgen van Gert Jan van de muziekafdeling van Van der Veen in Assen. Bij de liefhebbers staat het bekend als de noordelijke walhalla op het gebied van deze muziek. 

Het programma wordt iedere donderdag van 22.00 – 00.00 uur uitgezonden bij Omroep Het Hogeland. In de gemeente het Hogeland te horen via KPN kanaal 1179 (radio) en 1479 (TV), Ziggo kanaal 919 (radio) en 44 (TV) en all over the world via www.omroephethogeland.nl

Meer songs & Stories

Met ingang van dinsdag 6 april krijgt Songs & Stories een uur extra zendtijd. Van 18.00 – 20.00 uur mag ik de bekende Songs uit de (pop)muziek draaien maar vooral de vergeten juweeltjes en de verborgen pareltjes. Daarbij vertel ik achtergrond verhalen en persoonlijke Stories van de luisteraars. Zoals ik het afgelopen halfjaar ook al heb gedaan.

Het extra uurtje biedt ruimte voor meer Songs & Stories. Ieder week een ander thema blijft overeind en ook de vaste items zoals ‘Toes’, ‘Gaspedaal’ en ‘Waar Was Ik Toen’ houden hun plaats in het programma.

Maar het biedt naast ruimte voor meer muziek ook de mogelijkheid voor andere dingen die ik altijd al wilde doen maar waar geen tijd voor was. Ik wil gasten gaan uitnodigen in de studio die vertellen over hun muzikale voorkeur onder het motto ‘Over smaak valt te twisten’. Maar daarvoor zullen de Corona maatregelen eerst meer ruimte moeten geven, we ontvangen nu nog geen gasten in de studio. Ook 1 of 2 nieuwe items spoken al een tijdje rond in mijn hoofd waar ik nog vorm aan ga geven. Kortom, het oude blijft en wordt aangevuld met nieuwe ideeën maar vooral meer muziek. Want daar gaat het tenslotte om.

PRIJSVRAAG Harten

Bij het thema “Hearts” (op 9 februari 2021) was een prijsvraag bedacht. Je moest de titels en uitvoerenden raden van de vooruitblik jingle. Wie de meeste aantallen goed had kreeg een leuke prijs. Alice en Sander de Boom hadden als enigen alle antwoorden goed. De prijs werd beschikbaar gesteld door Bloemenhuis Krijgsheld uit Uithuizen

 

PRIJSVRAAG boeken

Voor de uitzending van 2 maart mochten de luisteraars raden waar de uitzending van 9 maart over ging. Ik liet wel de jingle horen maar gaf geen uitleg daarbij. Het thema en een song die daar bij past moesten ze insturen. Uit de gelukkigen heb ik de naam van Ite Bos getrokken die het boekje ‘CryptoPicto’, geschreven door Hans Schiffers (één van mijn favoriete DJ’s). Hij was reuze blij met zijn prijs, de eerste keer dat hij bij een radiospelletje had gewonnen. Gefeliciteerd Ite!