TOCHT OM DE NOORD ACTIVITEITEN UITHUIZEN

THE U2 TRIBUTE

STEVAN BLOEMA

OPENLUCHTBIOSCOOP

Tocht om de Noord activiteiten in Uithuizen.

Op 23 en 24 september 2017 wordt de 12e Tocht om de Noord gelopen. Op beide dagen zullen ongeveer 5000 wandelaars door Uithuizen lopen, want dit dorp is het centrale punt in deze wandeltocht

Plaatselijke werkgroep.

Een groep enthousiaste vrijwilligers is vanaf mei bezig om tijdens het wandelweekend diverse activiteiten rondom deze monster-wandeltocht (40, 25 of 15 km. per dag kunnen ze lopen) te organiseren. Mede op verzoek van de gemeente Eemsmond wordt er tijdens de etappen van zaterdag 23 september in het dorp een groots onthaal op poten gezet. 

Op de zaterdag zullen de wandelaars vanuit het oosten komen (Termunten) en op zondag starten ze in het westen van de provincie, in Vierhuizen.

Junior Tocht om de Noord

Op de vrijdag voorafgaande aan dit wandelweekend zullen een groot aantal basisschool leerlingen uit de gemeente Eemsmond deelnemen aan de ‘Junior Tocht om de Noord’. Vanaf de CBS Koning Willem Alexander in Uithuizen zullen de kinderen een 5 kilometer lange wandeltocht afleggen waarbij de via de Oude Dijk in Uithuizen zullen lopen. Bij de zorgboerderij Calidad zullen de Waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa het thema van zowel de grote TodN als deze juniortocht benadrukken. In het oude zwembad een stukje verderop zullen ze Theatergroep Opnieuw bezig zien. Diverse ondernemers en o.a. theatergezelschap Marikesj doen ook actief mee aan dit evenement.

Openluchtbioscoop

Vanaf ongeveer 14.30 uur tot 21.30 wordt er op zaterdag 23 september voor de wandelaars, maar ook zeker voor de inwoners een dorpsfeest georganiseerd. We denken dat we een zeer gevarieerd programma hebben bedacht waarbij gedurende de middag ruimte en aandacht is voor lokale/regionale artiesten. De dag wordt afgesloten met de openlucht bioscoop voorstelling van de film ‘de Kerstvloed’. Deze film uit 2016 gaat over de gelijknamige ramp uit 1717 wat het thema van de Tocht om de Noord is. Bij deze ramp zijn in geheel Noord-Europa duizenden mensen omgekomen, waarbij Noord-Groningen onevenredig zwaar is geraakt. 

Deze film, waarin naast de verschrikkelijke ramp het personage van Thomas van Seeratt centraal staat, zal vanaf half negen vertoond worden op de parkeerplaats achter hotel het Gemeentehuis op een groot scherm. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de grote zaal van dezelfde horecalocatie. Er zijn een aantal stoelen beschikbaar, maar als je verzekerd wilt zijn van een zitplaats neem dan zelf een (tuin)stoel mee. 

Muziek, dans, eten en drinken

In het middag programma zullen o.a. muziekvereniging Opwaarts, Djembé demonstraties en workshops, Merel Bakker, een latin american salsa show, the Black Ravens, een breakdance demonstratie, een dweilorkest en nog meer muzikanten/artiesten hun opwachting maken. Stevan Bloema en Merel Bakker zullen samen met de U2 Tribute band het avondprogramma verzorgen. 

De Blink zal met diverse eet- en drink eilanden en diverse terrassen worden aangekleed tot een plein waar het deze middag en avond  goed vertoeven is.

The U2 Tribute

Het grote feest op de Blink zal worden afgesloten door ‘The U2 Tribute’, één van de oudste, maar zeker ook één van de beste U2 tributebands uit Nederland. Deze vier muzikanten uit Overijssel zetten de muziek van U2 neer op een natuurgetrouwe manier, met veel respect voor het origineel . In een dynamische liveshow waarin opzwepende meezingers worden afgewisseld met krachtige rocknummers en prachtige ballades. The U2 Tribute speelt daarbij met verschillende thema’s en showelementen uit de oorspronkelijke U2-shows, waarbij ruimte blijft voor spontaniteit en interactie met het publiek.
Met meer dan 250 optredens als bagage, voor publiek variërend van 150 tot 15.000 bezoekers en internationale shows in o.a. Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Malta.
Hoewel deze band zich al ruimschoots heeft bewezen wil ze toch elk optreden opnieuw haar publiek veroveren met alle passie, kwetsbaarheid, melancholie en energie die de live- shows van U2 zo bijzonder maken.De kracht van deze band is dat ze elk optreden benaderen alsof het hun laatste is…